NOVICA
Predsedniški kandidat Vladimir Prebilič se druži z otroki iz Ukrajine
Druženje z otroci iz Ukrajine
10 Avg, 2022

Zame je vojna popoln poraz človečnosti.

Njen temeljni cilj je namreč odvzem najbolj temeljnega človeškega dostojanstva in vseh ostalih vrednot, ki nas definirajo kot ljudi. In vojna v Ukrajini ni nič drugega! Najbolj ranljivi postanejo žrtve in med njimi so žal tudi otroci. Ne samo, da bodo v njih za vedno ostale rane brutalnega nasilja, vzeta jim je mladost, nekaj, kar v naši družbi pojmujemo kot naravno stanje. (Pre)mnogi besede počitnice ne poznajo ali pa je to zanje le bled spomin. 

In prav zato sem ponosen, da smo uspeli v občini Kočevje medse sprejeti otroke iz naše partnerske občine Buča v neposredni bližini glavnega mesta Kijev. Vsaj za 10 dni bodo imeli možnost biti to kar so – otroci. Samo želim si, da bi bilo tovrstnih primerov še več v Sloveniji, ker pomoč ljudem v stiski je tisto, kar nas dela dobre ljudi.  In Slovenke ter Slovenci to znamo biti!

Ostale novice

Volitve 2022

Volitve 2022

V nedeljo, 23. oktobra 2022, bodo v Sloveniji potekale volitve predsednice oz. predsednika republike.Predčasno glasovanje bo mogoče 18., 19. in 20. oktobra. Vse pomembe informacije najdete TUKAJ. Vesel bom vsake podpore!

Skip to content