NOVICA
Odziv na odstop kandidatke Marte Kos
30 Avg, 2022

Bled, 30. 8. 2022 – Danes smo iz medijev izvedeli za odstop kandidatke za predsednico Republike Slovenije, Marte Kos. Verjamemo, da bomo z vsebinami uspešno nagovorili tudi del volivk in volivcev, ki bi sicer podporo namenili kandidatki; Vladimir Prebilič se ponovno izkazuje kot kandidat, ki povezuje in presega tradicionalne strankarske delitve. Ponudba kandidatov se šele oblikuje in prava kampanja se šele začenja.

Vladimir Prebilič: »Odstop kandidatke Marte Kos bo vsekakor zapustil vrzel v letošnjih predsedniških volitvah, saj je bistvo demokracije v tem, da imajo volivci na izbiro kakovostne kandidate za predsednika republike, kar Marta Kos, ne glede na to, da smo si kandidati konkurenčni, vsekakor tudi je. S kandidatko smo se v zadnjih tednih večkrat srečali ob obisku različnih slovenskih krajev, kjer smo nagovarjali podpornike; sodelovanje je bilo vedno korektno.

Razlogov za odstop ne morem komentirati, če pa drži, da je odstop posledica slabih rezultatov merjenj javnomnenjske podpore, me to žalosti. Tudi sam opažam, da so v zadnjem času javnomnenjske raziskave tiste, ki se jemljejo kot nadomestek volitev in bistveno vplivajo na to, kako se obravnava kandidate. Na koncu je tista javnomnenjska raziskava, ki zares šteje – volilni dan in napovedi ter favoriziranje določenih kandidatov pred tem posredno slabijo demokratične procese

Upam, da ne bodo tudi preostali kandidati svoje odločitve o nadaljevanju utemeljevali na napovedih in interpretacijah temveč, da bomo vsi lahko na enak način nagovarjali volivce in jim predstavili naše kompetence. Ne pa na podlagi predstave, da so volitve že odločene.«

Odstop kandidatke sicer v predvolilni tekmi pomeni manko nekaterih vsebin, ki jih je odstirala v tem času. V tem delu smo prepoznali tudi določene skupne točke, ki jih bomo vsekakor naslovili v naši kampanji. Odstop je tudi pokazal, da je kampanja naporen proces, že za strankarske kandidate, še toliko bolj pa za neodvisne kandidate, ki te dni zbiramo podpise podpore na terenu in se soočamo s težavami nedostopnosti storitev državne uprave prebivalcem na periferiji.

Ostale novice

Volitve 2022

Volitve 2022

V nedeljo, 23. oktobra 2022, bodo v Sloveniji potekale volitve predsednice oz. predsednika republike.Predčasno glasovanje bo mogoče 18., 19. in 20. oktobra. Vse pomembe informacije najdete TUKAJ. Vesel bom vsake podpore!

Skip to content